Ziekenkas: contact per post of e-mail

De meeste oud-EU ambtenaren hebben inmiddels een EU-login en kunnen daarmee digitaal zaken afhandelen zoals ziektekosten declareren, goedkeuring vooraf aanvragen, maar ook:  om "direct billing" (borgstelling) verzoeken bij (onverwachte) ziekenhuisopname.

Maar nog niet voor iedereen is het mogelijk of haalbaar om digitaal deze zorgkwesties af te handelen. Deze leden moeten (of prefereren) daarom nog altijd per post hun declaraties, aanvragen voor goedkeuring vooraf, het melden van een ziekenhuisopname etc. in te dienen. Ook voor mantelzorgers die geen toegang hebben tot uw EU-login kan dat soms noodzaak zijn. 

E-mailadres voor formulier Direct billing/Hospitalisation

Het is urgente situaties zoals in geval van onverwachte ziekenhuisopname van belang, dat het borgstellingsformulier voor "Hospitalisation and direct billing" snel wordt ingestuurd. LET OP:  indien u over een CZ zorgpas beschikt, is deze borgstellingsaanvraag NIET nodig!

Heeft u GEEN CZ zorgpas en komt u in het ziekenhuis terecht,  dan kunt u het  ingevulde borgstellingsformulier sturen (of door iemand anders laten sturen) naar het hiernavolgende e-mail adres:

pmo-rcam-bru-prise-en-charge@ec.europa.eu 

Het postadres van onze "ziekenkas" vindt u hier:

European Commission Sickness Insurance, PMO-3

Tervurenlaan 41, P.O. Box 1049

B- 1040 BRUSSEL

Dit adres kunt u gebruiken voor declaraties, aanvragen voor goedkeuring vooraf, en uiteraard ook voor borgstelling in geval van ziekenhuisopname (maar sneller is in geval van ziekenhuisopname het bovenvermelde e-mail adres te gebruiken).

Voor meer informatie over de voordelen van de CZ zorgpas, klik hier.

Origineel weergeven