« CZ zorgpas en uw BSN nummer»

Gepubliceerd op 21-12-2023

Mededeling voor oud-EU ambtenaren die verzekerd zijn bij het Gemeenschappelijk Stelsel van Ziektekostenverzekering (GSZV) ofwel het Joint Sickness Insurance Scheme (JSIS): 

onder een afgesloten overeenkomst tussen  het  GSZV en CZ (een Nederlandse ziektekostenverzekeraar) kunt u uw zorg laten verlopen via de  speciale CZ  zorgpas TPA. Dit vergemakkelijkt de toegang voor (oud-EU) ambtenaren tot de zorg in Nederland en verlaagt ook de prijzen van de medische zorg aanzienlijk.  (Het aanvragen van de CZ zorgpas verloopt via de website waar oud-EU ambtenaren ook hun ziektekosten kunnen declareren, JSIS (ook wel RCAM genaamd),  zie hier meer informatie).

BELANGRIJK NA ONTVANGST VAN UW CZ zorgpas:

voor een correcte registratie bij CZ en een soepele afhandeling van een bezoek aan een zorgverlener, is het van belang dat CZ  over uw BSN-nummer beschikt. Tot 31 december 2021 waren er praktische problemen met de  identificatie, omdat  het Burger Service Nummer, BSN,  in de zorg niet mocht worden gebruikt  voor personen die niet  onder de Nederlandse zorgwetgeving vallen. Een wijziging in de Nederlandse wetgeving staat echter vanaf 1 januari 2022 een correcte identificatie van GSZV-leden met behulp van het BSN-nummer toe. Hiertoe dient u echter uw BSN-nummer zelf bij CZ  te registreren. Dat gaat als volgt:

u stuurt een e- mail aan  

sendcopy@cz.nl 

met de volgende gegevens:

1. CZ-relatienummer, 2. Naam & geboortedatum, 3. uw BSN .

U kunt ook een scan mailen van uw CZ pas en in de mail uw BSN vermelden.

Mocht u nog geen BSN nummer hebben, dan kunt via de volgende link deze verkrijgen.

Hoe kom ik aan een burgerservicenummer (BSN)?

CZ-zorgpas-1707476872.jpg
arts-01707476984.jpg
arts-21707476985.jpg